ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Ε.

___________________________________________________________MEΛΟΣ ΤΩΝ

                                                                                                                                                        ISO-IEC-CEN-CENELEC-ETSI-IQNET

 

 

 

                                                                                                                  2009-02-27                                                                                                                                       

                                                                                                               Νο.03 – 09

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα τα “Ευρωπαϊκά Πρότυπα, Δόμηση-Κατασκευή και Εποπτεία της Αγοράς” συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και το Σύνδεσμο Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (ΣΜΗΒΕ), στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Infacoma, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Κύριο θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσαν τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα αναφορικά με τη Δόμηση και την Κατασκευή, αλλά και η κατάσταση αναφορικά με την εποπτεία και τον έλεγχο της εσωτερικής αγοράς. Στην εκδήλωση συμμετείχε σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και επαγγελματιών του κλάδου των Δομικών Υλικών και του κατασκευαστικού κλάδου γενικότερα.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΕΛΟΤ κ. Χαράλαμπος Χατζηδάκης, ο ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Βασίλης Θωμαΐδης και ο Πρόεδρος του ΣΜΗΒΕ κ. Κολότσιος Αθανάσιος. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης o Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΟΤ κος Γαλανός Ευθύμιος αναφέρθηκε στους Ευρωκώδικες και αναλύθηκε από τον κ. Ροδόλφο Δρακούλη το πλαίσιο εφαρμογής και η τροποποίηση της Κοινοτικής Οδηγίας 89/106. Το θέμα της Ενεργειακής Συμπεριφοράς και της Αειφορίας των κτιρίων αναπτύχθηκε από τον κ. Θωμά Ξένο. Ο κ. Βαρδάκας Ευάγγελος αναφέρθηκε σε θέμα σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο και την εποπτεία της αγοράς του κλάδου. Τέλος, ο κ. Γρηγορόπουλος Γρηγόριος, καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε στο νέο πρότυπο για τη Διαχειριστική Επάρκεια του ΕΛΟΤ 1429.